Valitse sivu
Etusivu|Sika|Kastelu

Kastelujärjestelmä

Monipuoliset toiminnot samassa järjestelmässä sikojesi parhaaksi

Pellon sikalan kastelujärjestelmän avulla sikalan osastojen pesu on tehokasta ja taloudellista. Kastelujärjestelmän käyttö puolittaa pesuun tarvittavan ajan sekä säästää vettä. Kastelujärjestelmän avulla porsaiden opettaminen sisäsiistiksi on vaivatonta.

Sikalan jäähdytys on kesällä kastelujärjestelmän ja Pellon ilmastoinninohjauksen avulla tehokasta ja automaattista.

Lataa esite

Osastojen liotus ennen pesua

Kastelujärjestelmällä helpotetaan sikalan osastojen pesua huomattavasti. Kastelujärjestelmä ohjataan liottamaan pestävää osastoa muutaman tunnin välein 1-2 vuorokaudeksi. Pinttyneet ja kuivaneet likakerrokset irtoavat painepesurilla pestäessä liotuksen jälkeen huomattavasti helpommin.

Jaksotettu liotus säästää huomattavasti vettä, sillä pinnoille suihkutetaan vettä ainoastaan sen verran kuin pinnat ehtivät imeä, eikä ylimääräinen vesi valu lietekuiluun.

Kastelu n. 5 min. 1-2 tunnin välein.

Porsaiden opetus ”sisäsiisteiksi”

Porsaiden saapuessa lihasikalaan helpotetaan kastelulla porsaiden oppimista ”sisäsiisteiksi”.

Porsaat valitsevat luonnostaan makuupaikakseen karsinan kuivimman alueen. Kun karsinan ritiläosaa kastellaan oppii porsaat makaamaan muualla karsinassa ja ulostamaan ritiläosaan.

Kastelu n. 2 min. ½ tunnin välein.

Sikalan jäähdytys kastelujärjestelmän avulla

Kuumilla kesähelteillä järjestelmällä voidaan sumuttaa hienojakoista vesisumua ilmaan. Sumutustiheyttä nostetaan kasteluun verrattuna jolloin ilman kosteus kasvaa ja se sitoo itseensä lämpöä. Samalla siat voivat kastella itseään ja kostunut iho luovuttaa kuivuessaan lämpöä ilmaan, jolloin sian ruumiinlämpö laskee.

Kastelu n. 30 s. 1-4 minuutin välein.

Kuinka voimme auttaa

Otathan yhteyttä niin voimme keskustella lisää yksilöllisesti räätälöidystä ratkaisusta teidän tarpeisiinne. Autamme mielellämme.

Soita meille

06-4837 555

Jätä yhteydenotto- pyyntö

Ole yhteydessä alueesi asiantuntijaan

Yhteydenottopyyntö

Nimi(Pakollinen)
Uutiskirje ilmestyy 4-6 x vuodessa.
Uutiskirje ilmestyy 4-6 x vuodessa.
Annan luvan tietojeni käyttöön *
Pellon Group saa käyttää tietojani tuotteiden ja palveluiden markkinointiin. Voit peruuttaa suostumuksesi, milloin tahansa ottamalla yhteyttä sposti. pellon@pellon.fi
Hidden
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.