Välj en sida

Service dejour 2.-3.7. kl 9.00-18.00 Stefan West tel. 0400-860 785 

Start avgift 80€

Kalvamma Urban Alma Pro – Den intelligenta utfodringsautomaten för automatisk kalvutfodring

En mycket kompakt konstruktion och smidig användning är utmärkande egenskaper hos Urban. Fin formgivning, förstklassigt arbete och användandet av rostfritt stål är en garanti för lång livslängd. Det här är Urban kvalitet.

Att använda delar av rostfritt stål i automatens stomme är särskilt fördelaktigt. Dessa delar finns i nedre delen av enheten och blir utsatta för fukt och korrosion.

Mätning av återstående mjölkmängd och värmare i blandningsenheten som standard.

Alla Urban drickutfodringsautomater mäter noggrant mängden återstående dricka. Skötaren kan genast se hur mycket mjölk kalven inte har druckit upp. I en del konkurrenters system mäts endast med engångsgivans exakthet (0,5 liter). Dessutom hålls drycken som lämnat kvar i blandningskärlet i önskad temperatur med hjälp av cirkulering och blandning. Urban ger inte kall dryck till följande kalv!

Utfodringsenheten lär sig identifiera kalvarna

Varje kalv har individuell drickhastighet. Urban utfodringsautomaten registrerar och sparar individuellt kalvarnas sätt att dricka. Enheten slår larm när en kalvs sätt att dricka avviker dvs. över- eller underskrider ifrågavarande kalvs normalvärde. Det här minskar märkbart antalet falska alarm.

 

Tuttautomatiken är en nyttig tilläggsutrustning

Tuttenheten finns vid tuttstationen. Tuttens formgivning gör att den hålls ren längre och är lätt att rengöra.  Efter att kalven utfodrats vänder sig tutten i skyddat läge och tillbaka i drickläge först när följande kalv med drickrätt kommer till tuttstationen vilket gör att kalvarna inte stannar vid dricksstationen längre än nödvändigt. Dessutom tvättas tutten under tvättprogrammen (basisk / sur). Som tilläggsutrustning fås en funktion där tutten tvättas efter varje kalv, också på utsidan.

Helautomatiskt rengöringsprogram som standard

  • Alla mjölkledande delar skyddas från flugor och smuts.
  • Det helautomatiska rengöringsprogrammet rengör den automatiska amman grundligt och tillförlitligt – helt av sig själv.
  • Valfri frekvens och tid för rengöring
  • 2 rengöringsmedel (alkaliskt och surt) som standard

Identifiering

eMärke – Urban drickautomaterna använder officiellt elektronisk eu-öronmärke för att identifiera djuren.

Kalvutfodringsautomaten ger tid att koncentrera sig på att sköta kalvarna

Kalvutfodringsautomaten ger tid att koncentrera sig på att sköta kalvarna

När kostallet på Puolivälis mjölkgård i Alajärvi byggdes ut var anskaffandet av en ny utfodringsautomat för kalvarna en självklar sak.

Hur kan vi hjälpa

Ta kontakt så kan vi diskutera mera om individuellt skräddarsydda lösningar på era behov. Vi hjälper gärna.

Ring oss

06-4837 555

Lämna kontakt-begäran

Kontakta experten i ditt område

Kontakt

Namn*Obligatoriskt
Jag tillåter att mina uppgifter används*
Pellon Group får använda mina uppgifter till marknadsföring av produkter och tjänster. Du kan ångra ditt samtycke när som helst genom meddelande till e-postadressen: pellon@pellon.fi
Hidden