Välj en sida

Service dejour 2.-3.7. kl 9.00-18.00 Stefan West tel. 0400-860 785 

Start avgift 80€

Ydre vajerskrapa för gångar med gummimattor

För öppna rännor med gångmattor finns två typer av skrapvingar – med kantvinge eller med s.k. rak vinge samt en vingmodell för gödselgångar där tvärgående rännan är på något annat ställe än i änden på byggnaden.

Rak vinge lämpar sig för lösdriftsladugårdar med gångar som är kortare än 60 m. Kantvingsmodellen rekommenderas till över 60 m långa gångar där tvärgående gång finns endast i ena änden. Modellen med kantvinge kan användas också i öppna lösdriftsladugårdar där gödseln är torrare.

Gummimattsvingarna är utrustade med justerbara och utbytbara gummilister som rengör gångarna mycket effektivt.

Vingar för öppna rännor kräver alltid en styrfåra i bottnen på gödselgången antingen med U-stålbalk eller med urinavskiljningselement. Alla vingar för öppna rännor ledas i mitten och då har lutningen på gödselgången ingen betydelse för skrapans funktion.

 

Se mera information i broschyren (på finska)

Ladda ner broschyr

Ydre vajerskrapa för betonggång  

Tre typer av skrapvingar finns för betonggångar. En med kantvingar eller så kallad rak vinge samt en vingmodell för gödselgångar där den tvärgående rännan inte är i änden på byggnaden.

Vingar för öppen ränna kräver alltid en styrfåra i bottnen på gödselgången antingen med U-stålbalk eller med urinavskiljningselement. Alla vingar för öppna rännor ledas i mitten och då har lutningen på gödselgången ingen betydelse för skrapans funktion.

 

Drivenhet

Skrapan fungerar med elmotor som rullar vajern på trumman när skrapan rör sig. Drivmaskinen har hållbar varmgalvaniserad stålstomme och 0,55 kW:s elmotor. Dragtrummans diameter är 200 mm.

Ydre dragmaskinen är lämplig för under 60 meter långa gödselgångar. Riktningen på arbetsrörelsen byts och hinderdetektorn fungerar med gränslägesbrytare efter hur mycket dragbelastningen växer.

Dragmaskinerna fästs antingen i betongvägg eller i golvet stående på egna RHS-ben. Dragmaskinerna kan utrustas med vajerstyrdon som förlänger vajerns livslängd och styr vajern jämnt på dragtrumman.

I dragmaskinen kan användas 10 mm:s rostfri vajer eller 10 mm:s specialrep med nästan samma brotthållfasthet som vajern och mycket liten uttänjning.

Manövercentral

Ydre vajerskrapan är tidsstyrd med mekanisk timer och möjlighet till manuell drift. Hinderdetektorn fungerar med mekanisk gränslägesbrytare som aktiveras när skrapan backar några sekunder och försöker på nytt.

Brytskivor och draglinor

Brytskivor finns i två olika modeller beroende på var linan går (vertikal modell för lyft upp och horisontell modell för vändning).

Brytskivans stomme är av hållbart varmgalvaniserat stål och brytskivan är av slitstark plast med glidlager som kan smörjas. Brytskivan fästs i betong med ankarbultar. 

Hur kan vi hjälpa

Ta kontakt så kan vi diskutera mera om individuellt skräddarsydda lösningar på era behov. Vi hjälper gärna.

Ring oss

06-4837 555

Lämna kontakt-begäran

Kontakta experten i ditt område

Kontakt

Namn*Obligatoriskt
Jag tillåter att mina uppgifter används*
Pellon Group får använda mina uppgifter till marknadsföring av produkter och tjänster. Du kan ångra ditt samtycke när som helst genom meddelande till e-postadressen: pellon@pellon.fi
Hidden