Välj en sida

Service dejour 2.-3.7. kl 9.00-18.00 Stefan West tel. 0400-860 785 

Start avgift 80€

Prinzing vajerskrapa för gångmatta

Skraporna är tillverkade av hållbart varmförzinkat stål. Skraporna är från 1,5 till 4,5 meter breda.

För öppna rännor med gångmatta finns två typer av skrapvingar, alltid med särskilda kantvingar. Den ena modellen lämpar sig för gångar med tvärgående ränna i änden på byggnaden och den andra modellen lämpar sig för byggnader med rännor på andra ställen än i änden på byggnaden.

Modell med kantvinge kan användas också i öppna lösdriftsstall där gödseln är torrare.

Gummimattsvingarna är utrustade med justerbara och utbytbara gummilister som rengör gången mycket effektivt.

Vingar för öppna rännor kräver alltid en styrfåra i bottnen på gödselgången antingen med U-stålbalk eller med urinavskiljningselement. Alla vingar för öppna rännor ledas i mitten och då har lutningen på gödselgången ingen betydelse för skrapans funktion.

Se mera information i broschyren (på finska)

Ladda ner broschyr

Prinzing vajerskrapa för betonggångar

Skraporna är tillverkade av hållbart varmförzinkat stål. Skraporna är från 1,5 till 4,5 meter breda.

Modellen med kantvinge kan användas även i öppna lösdriftsstall där gödseln är torrare.

Vingar på betongyta har utrustats med stålvinge som tål slitage bra.

Vingar för öppen ränna kräver alltid styrfåra i bottnen på gödselgången antingen med U-stålbalk eller med urinavskiljningselement. Alla vingar för öppna rännor ledas i mitten och då har lutningen på gödselgången ingen betydelse för skrapans funktion.

Drivenhet

Skrapan fungerar med elmotor som rullar vajern på trumman när skrapan rör sig. Drivmaskinen har hållbar varmgalvaniserad stålstomme och 0,55 kW:s elmotor. Dragtrummans diameter är 200 mm.

Dragmaskinen Prinzing passar på under 60 m eller under 100 m långa gödselgångar efter motorns storlek. Arbetsrörelsen byts och hinderdetektorn fungerar efter motorns belastning.

Dragmaskinerna fästs antingen i betongvägg eller i golvet stående på egna RHS-ben. Dragmaskinerna kan utrustas med vajerstyrdon som förlänger vajerns livslängd och styr vajern jämnt på dragtrumman.

I dragmaskinen kan användas 10 mm:s rostfri vajer eller 10 mm:s specialrep med nästan samma brotthållfasthet som vajern och mycket liten uttänjning.

Manövercentral

Till Prinzing vajerskrapan finns två centralalternativ – Basic och Comfort. Båda är tidsstyrda med digital timer, möjlighet till manuell drift och frostvakt. När frostvakten aktiveras kopplas skrapan förbi klockdriften och skrapan rör sig antingen hela tiden eller impulsvis några meter åt gången för att förhindra frysning. Hinderdetektorns funktion baserar sig på mätning av motorns belastning och när den aktiveras backar skrapan några sekunder och försöker på nytt. Comfort modellen har dessutom möjlighet att ange till vilken plats skrapvingarna körs efter arbetsrörelsen och möjlighet att ställa in en funktion för när den närmar sig tvärgående rännan, då närmar sig skrapan gångänden impulsvis och ger djuren mera tid att flytta sig undan skrapan.

Brytskivor och draglinor

Brytskivor finns i två olika modeller beroende på var linan går (vertikal modell för lyft upp och horisontell modell för vändning).

Brytskivans stomme är av hållbart varmgalvaniserat stål och brytskivan är av slitstark plast med glidlager som kan smörjas. Brytskivan fästs i betong med ankarbultar. 

Hur kan vi hjälpa

Ta kontakt så kan vi diskutera mera om individuellt skräddarsydda lösningar på era behov. Vi hjälper gärna.

Ring oss

06-4837 555

Lämna kontakt-begäran

Kontakta experten i ditt område

Kontakt

Namn*Obligatoriskt
Jag tillåter att mina uppgifter används*
Pellon Group får använda mina uppgifter till marknadsföring av produkter och tjänster. Du kan ångra ditt samtycke när som helst genom meddelande till e-postadressen: pellon@pellon.fi
Hidden